Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Οι κάτοικοι της Νάντης έγιναν όλοι Ελληνες



Mε τον τίτλο "Είμαστε όλοι Έλληνες" η εφημερίδα "Ouest France" δημοσιεύει ρεπορτάζ για την κινητοποίηση κατοίκων της Νάντης που θέλουν να σταθούν στο πλευρό των Ελλήνων, ζητώντας την ελληνική υπηκοότητα.
"Σε ένδειξη αλληλεγγύης, είμαι κι εγώ Έλληνας" το σύνθημα του γαλλικού blog της Νάντης
Η "έκκληση της Νάντης" εκφράζεται μέσω του ιστολογίου http://jesuisgrec.blogspot.com/ με το οποίο προωθείται μία αίτηση απόκτησης της ελληνικής υπηκοότητας, ως συμβολική ένδειξη της αλληλεγγύης προς τους Έλληνες και την Ελλάδα.
Η ιδέα ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο, αναφέρει η εφημερίδα, με τη δραστηριοποίηση μιας ομάδας μελών της πολιτιστικής οργάνωσης πολιτών "Nantes est une Fete".
Το σχετικό κείμενο που έχει ήδη αναρτηθεί στο διαδίκτυο και θα παραμείνει για ακόμη ένα μήνα, για τη συλλογή υπογραφών, έχει ως τίτλο "Eίμαι και εγώ Έλληνας".
"Υπό το βάρος του υπέρογκου χρέους της, η Ελλάδα είναι δακτυλοδειχτούμενη και της επιβάλλεται μία άνευ προηγουμένου λιτότητα. Δεν μπορούσαμε να δεχτούμε μία τέτοια ταπείνωση απέναντι στον ελληνικό λαό ο οποίος κατηγορήθηκε για όλα τα δεινά και θεωρήθηκε συλλογικά ως υπαίτιος" λέει ο Λυκ Ντουγιάρ, καθηγητής από τη Νάντη που υπενθυμίζει ότι η δημοκρατία προέρχεται από την Ελλάδα.
Σύμφωνα με τον καθηγητή, το ιστολόγιο έχει ήδη δεχθεί 36.000 επισκέψεις και υπογραφές από την Ολλανδία, τις Φιλιππίνες, την Αλγερία, την Ουρουγουάη.
Ο σύμβουλος Τύπου της πρεσβείας της Ελλάδας στο Παρίσι Ευθύμης Αραβαντινός, έστειλε ευχαριστήριο μήνυμα στους Γάλλους της Νάντης, για δε το θέμα της διπλής υπηκοότητας τους παρέπεμψε στα διπλωματικά προξενεία, ενημερώνοντάς τους ότι απαιτείται να έχει ζήσει κάποιος στην Ελλάδα.
"Λίγη σημασία έχει αυτό" απάντησε ο Λυκ Ντουγιάρ, "μοιάζει κάπως με τους διαδηλωτές του 1968 που δήλωναν Εβραίοι-Γερμανοί σε αλληλεγγύη με τον Ντάνιελ Κον-Μπεντίτ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου