Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Το Τεχνικό πρόγραμμα του 2011.

Ένα από τα θέματα που περιλαμβάνονταν στην ημερήσια διάταξη του Δημοτκού Συμβουλίου της 23-2-2011 ήταν  το τεχνικό πρόγραμμα  (ο προγραμματισμός των έργων που θα γινουν) για το 2011.
Αυτά  είναι όσα ήδη έχουν ξεκινήσει από προηγούμενα χρόνια και είναι σε εξέλιξη , ή υπάρχει κάποια εκκρεμότητα σχετικά με αυτά και όσα προγραμματίζονται και δρομολογούνται για πρώτη φορά.
 Αυτά είναι τα εξής:
  •  Η ανέγερση κλειστού γυμναστηρίου.Είναι σε  πρώϊμη φάση, χωρίς δαπάνη  (1 ευρώ)                 για τη χρονιά αυτή.Ρωτήσαμε αν υπάρχει έστω κατα νουν κάποιος χώρος και μας είπαν πως υπάρχει ένα οικόπεδο που είχε αγοραστεί το 2001 από τον κ. Παπαγεωργίου στα Κοκκινάρια.Πλην είναι ρυμοτομούμενο. Πρέπει πρώτα να ξεκαθαριστεί,αφού γίνει το νέο ρυμοτομικό σχέδιο, να   χαρακτηριστεί ως Σχολικός χώρος και μετά να γίνει μελέτη. Εκτός κι αν γίνει το Λύκειο στα πλυντήρια(Αναργύρειος) ,οπότε το γήπεδο θα γίνει εκεί που προ γραμματίζεται να γίνει τώρα το Λύκειο (Καστέλι).
  • Η Μελέτη αναθεώρησης του ρυμοτομικού σχεδίου Σπετσών.Η προηγούμενη Δημοτική αρχή είχε αντιμετωπίσει το δίλημμα :Να κάνει αναθεώρηση του ρυμοτομικού, ή Γενικό πολεοδομικό σχεδιασμό;  ( για καθορισμό χρήσης γης.   και δυνητικά και επέκταση σχεδίου πόλεως). Η δαπάνη ήταν τόση που   δεν επέτρεπε ταυτόχρονα να γίνουν και τα δυο.Προτίμησε λοιπόν το δεύτερο,το   οποίο όμως δεν ξεκίνησε. Η προβλεπόμενη δαπάνη είναι 328.000 Ευρώ. Ρωτήσαμε πώς θα καλυφθεί δημοσιονομικά; Η κ. Σιδέρη μας ενημέρωσε πως ο γενικός πολεοδομικός σχεδιασμός είχε  ενταχθεί στον "Θησέα". Οπότε το ποσόν που είχε εγκριθεί για το γενικό πολεοδομικό σχεδιασμό θα το χρησιμοποιήσουμε (έχουμε δικαίωμα μετατροπής) για τη μελέτη της αναθεώρησης τυ ρυμοτομικού. Βέβαια ο "Θησέας"καταργήθηκε και  δεν ξέρουμε αν θα επανεγγραφούν τα εγκεκριμένα ποσά στο νέο πρόγραμμα "Ελλάδα" που θα αντικαταστήσει κατά κάποιον τρόπο το "Θησέα".
  • Η μελέτη του δικτύου ύδρευσης και αντικατάστασης αμιαντοσωλήνων σε κάποια περιοχή. Η δαπάνη  της μελέτης προϋπολογίζεται να είναι 150.000 Ευρώ.
  • Αντιπλημμυρικό έργο στην περιοχή    Πᾳυλίνα, προϋπολογισμού 9.500 Ευρώ.
  • Προμήθεια νέας δεξαμενής νερού δαπάνης 150.000 ευρώ.
Όλα ψηφίστηκαν από τους 12 Δημοτικούς Συμβούλους που συμμετείχαν στη Συνεδρίαση . Άλλοι 2 ήταν απόντες και οι τρεις της μείζονος μειοψηφίας αποχώρησαν μετά τις καταστάσεις που ήδη έχουμε αναφέρει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου