Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Δηλητηριάζουν κατοικίδια και αδέσποτα

 

Πριν ακόμα ξεκινήσει η συζήτηση για τα θέματα ημερήσιας διάταξης ,κάποιος από το ακροατήριο( Τάσος Καραμπίνας)  έθιξε το θέμα της οργανωμένης δηλητηρίασης ζώων σε όλη την έκταση του οικισμού των Σπετσών.
Όλοι συμφώνησαν ότι αυτό συμβαίνει .Ο Δήμαρχος διαβεβαίωσε πως δεν προέρχεται από το Δήμο αυτή η ενέργεια, μάλιστα είπε πως κι ο ίδιος έχει υποστεί τις συνέπειες, αφού του δηλητηρίασαν δυο πρόβατα που ψόφησαν βγάζοντας αφρούς από το στόμα.Επισημάνθηκε τι απρόβλεπτες συνέπειες μπορεί να έχει αυτή η ενέργεια, αν κάποιο παιδάκι κατά λάθος βάλει στο στόμα του από τις δηλητηριασμένες τροφές που ρίχνουν.
Εμείς θυμίσαμε πως ο 3170/2003 επιβάλλει στους Δήμους να μεριμνούν για την περισυλλογή , την διατροφή και τη φροντίδα των αδέσποτων, είτε αυτοδύναμα, είτε σε συνεργασία με αρμόδια φιλοζωϊκά σωματεία. Παλιά  κάποια τέτοια φιλοζωϊκή οργάνωση της Ερμιονίδας δραστηριοποιείτο κι εδώ. Τελευταία όμως δεν έρχονται. Προτείναμε ο δήμος να ενισχύσει αυτούς που με δική τους πρωτοβουλία φροντίζουν εδώ στις Σπέτσες και ταϊζουν καθημερινά αδέσποτα. Και είναι κάποιοι που το κάνουν αυτό συστηματικά εδώ και χρόνια.Ο αντιδήμαρχος κ. Κώστας Δαμδημόπουλος μας διαβεβαίωσε πως είναι σε επικοινωνία με κάποια φιλοζωϊκή εταιρία των Αθηνών και θα φροντίσει να τακτοποιηθεί το θέμα.
Μόνον όποιος έχει κατοικίδιο μπορεί να καταλάβει πόσο δένεται κανείς μαζί τους και πόσο μεγάλο πλήγμα είναι η απώλειά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου