Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Προχωράμε

Παρότι  έχουμε υποσχεθεί στους αναγνώστες μας αναλυτική ενημέρωση για όλα, όμως τα σχετικά με τη χτεσινή αναστάτωση , μετά την ανάγνωση της ενημερωτικής επιστολής του π. Δημάρχου κ. Γιώργου Θυμαρά  και τη διαμάχη του με τον τ. Δήμαρχο κ. Ευ. Κονταξάκη, προτιμάμε να τα αντιπαρέλθουμε και να μη μπούμε σε λεπτομέρειες,διότι το κλίμα που δημιουργήθηκε δεν προάγει την πολιτική ζωή του τόπου.Και το κλίμα δεν δημιουργήθηκε από την ανάγνωση της επιστολής , αλλά από τα σχόλια που ακολούθησαν.Δεν υπήρχε κανένας λόγος αναφοράς σε γεγονότα που συνέβησαν προ 8ετίας που ήταν τραυματικά για κάποιους και μπορεί να έχουν κάθε δίκιο, αλλά δεν ήταν ο χώρος κι η στιγμή για να το βρουν, σε μια συνεδρίαση που οι πρωταγωνιστές ήταν απόντες και που σίγουρα κάποιοι ένιωσαν άσχημα επειδή αισθάνθηκαν , ίσως λανθασμένα,αποδέκτες της οργής και της απαξίωσης για πράγματα που δεν αναλογούν σ'αυτούς.
Νιώσαμε έκπληξη για το πού μπορεί να φτάσει η έλλειψη αιδούς.
Πόσο εύκολα γίνονται ξανά υμνητές ενός ανθρώπου, εκ του ασφαλούς, αυτοί που τον αρνήθηκαν τρις "πριν αλέκτορα φωνήσαι".
Πώς τολμούν, "ελαφρά τη καρδία"  να προσβάλλουν την ικανότητα της μνήμης μας ,άνθρωποι που αποτέλεσαν τους "αυλικούς"αυτού που κατηγορούν ,για πράξεις που  έγιναν κάτω από τον ήχο του δικού τους άναρθρου αλαλαγμού και "ζήτω", του ίδιου "ζήτω"που ακόμα ηχεί στ'αυτιά μας από τους ίδιους για το διάδοχό του . Όσο οι ηγέτες εκτρέφουν αυλικούς είναι νομοτέλεια να εισπράττουν το "γιούχα"αυτών που τους ζητωκραύγαζαν. Σε όλα αυτά πρέπει να μπει ένα τέλος και να μη τα τροφοδοτήσουμε άλλο.

Διότι ,κάθε άνθρωπος και κάθε πολιτικός, στη διάρκεια της ζωής του, της προσωπικής και της πολιτικής, ενδέχεται να κάνει μικρά ή μεγάλα λάθη. Όμως το να τροφοδοτεί κλίμα πολιτικού κανιβαλισμού είναι ασύγγνωστο αμάρτημα, το οποίο εμείς δε θα συγχωρούσαμε στους εαυτούς μας.
Το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να είναι "ναός της Δημοκρατίας"κι όχι "παρατράγουδο".

3 σχόλια:

  1. Λυκοφυλίες, Λεονταρισμοί και Φαντάσματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στο επεισοδιακο Δ.Σ της 23-2-2010 συζητηθηκε η αρνηση του προεδρου του Δ.Σ να συγκαλεσει το δημοτικο συμβουλιο, και τελικα συζητηθηκαν τα 10 θεματα που ηταν στην ημερησια διαταξη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι και αυτό και όλα συζητήθηκαν. Μόνο τα θέματα που ζητήσαμε δεν συζητήθηκαν. Θα αναφερθούμε αναλυτικά .

    ΑπάντησηΔιαγραφή