Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Η Γενική Συνέλευση κι οι Αρχαιρεσίες του Πολιτιστικού Συλλόγου .

Χθες Κυριακή 6-2-2011 στην Καποδιστριακή Στέγη, στις 11 π.μ. έγινε η ετήσια απολογιστική Γενική Συνέλευση  του Πολιτιστικού Συλλόγου  Σπετσών και οι Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου διοικητικού Συμβουλίου.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος , με 25 χρόνια λειτουργίας, είναι καταξιωμένος πλέον Σύλλογος στο χώρο των Σπετσών, έχει στο ενεργητικό του ένα πολύ μεγάλο κι αξιόλογο εκδοτικό έργο που περιλαμβάνει εκδόσεις σοβαρών μελετών που συντέλεσαν σημαντικά στην προβολή της Ιστορίας των Σπετσών και την έκδοση ενός μηνιαίου περιοδικού. Το θεατρικό τμήμα του έχει δώσει άριστα δείγματα δουλειάς ως τώρα και ανανεώνεται συνεχώς, παρουσιάζει δε τουλάχιστον μια παράσταση το χρόνο.Μέχρι φέτος είχε τμήμα κινηματογραφικών προβολών που πλέον σταματά τη λειτουργία του γιατί δεν υπάρχει ενδιαφέρον και συμμετοχή από το κοινό. Αυτό δικαιολογείται από τη γενοκότερη κρίση του κινηματογράφου, όπως σχολιάστηκε από τα μέλη του συλλόγου, και από τη μεγάλη διακίνηση D.V.D. που ο καθένας διαθέτει σπίτι του και βλέπει στις τεράστιες πλέον οθόνες των τηλεοράσεών του. Μπορεί να μην υπάρχει σ΄αυτόν τον τρόπο η μαγεία της οθόνης του κινηματογράφου, αλλά αντισταθμίζεται από την ευκολία και την επιλογή της ώρας που κανείς θα μπορεί να έχει.
Τονίστηκε από τον πρόεδρο του Συλλόγου, τον κ. Μυτιληναίο, η ανάγκη ανανέωσης του Συλλόγου και η ανάγκη εγγραφής και δραστηριοποίησης νέων μελών με φρέσκες ιδέες, ώστε ο Σύλλογος να μη γεράσει μαζί με τα ιδρυτικά μέλη του. Ήδη όμως υπάρχει μια ανανέωση και μια παρουσία και νέων μελών, αλλά καλό είναι οι νέοι άνθρωποι  του τόπου μας να πλαισιώσουν το Σύλλογο και να υλοποιήσουν συλλογικά τις ωραίες ιδέες για πολιτιστική ανάπτυξη και δημιουργία   πνευματικών ευκαιριών.
Ο  Πολιτιστικός Σύλλογος είναι από τους παλιότερους Συλλόγους του είδους αυτού στις Σπέτσες, λειτουργεί σωστά επί σειρά ετών, αντιμετωπίζοντας μόνος του τα έξοδά του ( και είναι πολλά γιατί είναι μεγάλο το έργο του),χωρίς να επιχορηγείται από το Δήμο ή άλλον φορέα.
Στις αρχαιρεσίες εκλέχτηκαν:Μυτιληναίος Γ., Μπακίρας Βασ., Κουμπή Καλ., Παρασκευαΐδης Π., Κωσταντάκης Σπύρ, Καλφαγιάννης Γιώργ.και Βλάχου Ρένια. Την Τετάρτη το νέο Δ.Σ θα συσταθεί σε σώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου