Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Η κοπή της πίτας του εμποροβιοτεχνικού Συλλόγου Σπετσών.



Σήμερα  το απόγευμα έκοψε την πίτα του ο εμποροβιοτεχνικός Σύλλογος Σπετσών, στο Ξενοδοχείο Πωσειδώνιο.
Ταυτόχρονα βράβευσε , απονέμοντάς το τη χρυσή μέλισσα (έμβλημα του συλλόγου), τον Φίλιππο Δεμερτζή-Μπούμπουλη, ιδρυτή του μουσείου της Μπουμπουλίνας, για το έργο του αυτό, που μέχρι στιγμής έχουν επισκευθεί 500.000 άνθρωποι, οι οποίοι ξεναγούνται κι ευρίσκουν φυλλάδια ενημερωτικά σε 14 γλώσσες.Ο θεσμός του θερινού πολιτιστικού φεστιβάλ με ελεύθερη είσοδο που εγκαινίασε, σημείωσε μεγάλη επιτυχία.
Ο Φίλιππος, συγκινημένος από την τιμή αυτή ,μίλησε κι είπε για το πώς ξεκίνησε αυτό το έργο. ( Μέχρι τότε εργαζόταν σε μια μεγάλη ναυτιλιακή εταιρεία. Έχει σπουδάσει στην Αγγλία και είναι ναυπηγός-μηχανολόγος). Το Φθινόπωρο του 1990, είχε έλθει με τη μητέρα του στο σπίτι τους κι έπιασε μια δυνατή βροχή. Απελπίστηκε από τη θέα του υπέροχου ταβανιού της μεγάλης σάλας που "΄έμπαζε" νερά από παντού, καθώς  και τα παράθυρα κι όλα τα ταβάνια του σπιτιού.Το επόμενο καλοκαίρι ήταν η πρώτη φορά που επέτρεψε σε κάποιο γκρουπ ξένων να μπει στην αυλή, διότι συνεχώς  του χτυπούσαν ως τότε την πόρτα και του ζητούσαν να δουν το σπίτι της Μπουμπουλίνας κι αυτός τους απαντούσε πως δεν είναι επισκέψιμο γιατί κατοικείται. Ο αρχηγός του γκρουπ του ζήτησε να τους πει δυο λόγια και στο τέλος τον χειροκρότησαν όλοι. Του είπε λοιπόν ο αρχηγός:"Γιατί δεν το κάνετε μουσείο;"
Την ιδέα αυτή την έκανε πράξη . Τα αποτελέσματα δείχνουν πως όχι απλά ίδρυσε ένα μουσείο, αλλά ξέρει να το προβάλλει και να το διαχειρίζεται σωστά. Μπράβο του. Είναι πολύ σημαντικό για τον τόπο μας να υπάρχουν πράγματα που μπορεί να επισκευθεί  κάποιος.
Ευχόμαστε τόσο στον Φίλιππο και στο μουσείο της Μπουμπουλίνας να συνεχίσει να προσφερει στον τομέα του πολιτισμού και του τουρισμού, όσο και στα μέλη του  εμποροβιοτεχνικού  Συλλόγου να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις δυσκολίες της εποχής μας και να έχουν "καλές δουλειές".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου