Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Τα σχόλια τα δικά μας στο θεμα του ψηφίσματος.

Τα δικά μας σχόλια,σχετικά με τη συζήτηση στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 1-2-2011 του θέματος του ψηφίσματος για τα καρνάγια, είναι τα εξής:

  1. Δεν αμφισβητούμε την ακεραιότητα  και τις καλές προθέσεις του προέδρου του Δ.Σ του Λιμενικού ταμείου κ. Θωμά Τομπαζιάδη. Αυτά όμως δεν αρκούν.  Κατ'αρχήν για ένα τόσο σημαντικό θέμα δεν είχε πρώτα συγκαλέσει το Δ.Σ. του Λιμενικού ταμείου , να θέσει το θέμα και να πάρουν κάποια απόφαση.Μετά , δεν είχε συμβουλευτεί ανθρώπους που πιθανά θα είχαν να του πουν μερικά πράγματα ώστε να προλάβουν την κατάσταση, να μην τον αφήσουν να εκτεθεί. Στο σημείο αυτό, το λάθος δεν είναι δικό του. Ο ίδιος , με όλη την καλή διάθεση να βοηθήσει, έφερε ένα θέμα για να το εισηγηθεί στο δημοτικό Συμβούλιο.Θες από βιασύνη, θες από απροσεξία, δεν είδε πως τα έγγραφα που επικαλείται είναι αντίθετα με όσα λεέι στην εισήγηση.Οι άλλοι της πλειοψηφίας, δεν το είδαν; Δεν συζητήθηκε το θέμα μεταξύ τους, πριν συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο; Το κείμενο τους φάνηκε καλό; Συμφώνησαν; Ή θεωρούν πως οι συνέπειες βαρύνουν προσωπικά τον ίδιο; Εμείς, όταν λάβαμε την εισήγηση με το ψήφισμα και  τα έγγραφα, κάναμε αυτό το απλό πράγμα: Τα διαβάσαμε. Και διαπιστώσαμε πως κάτι δεν πάει καλά. Ρωτήσαμε τον κ. Πάτραλη, τον πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου, να μας πει αν όντως είναι αυτά τα έγγραφα που συνοδεύουν το ψήφισμα, μήπως παρέλειψε να μας δώσει κάτι κλπ. Μας διαβεβαίωσε πως αυτά και μόνον είναι.
  2. Δε θάπρεπε για ένα τέτοιο ζήτημα, τόσο σοβαρό, ο πρόεδρος του Λιμενικού ταμείου , να έχει νομική βοήθεια και συμβουλές από το δικηγόρο που χρησιμοποιεί για το σκοπό αυτο ο Δήμος;
  3. Ουσιαστικά η πλειοψηφία, άφησε τον κ. Τομπαζιάδη να τα βγάλει πέρα μόνος του και να επωμιστεί ο ίδιος όλη την προχειρότητα με την οποία τέθηκε το όλο θέμα, ενώ  εμείς θεωρούμε πολύ πιθανό να ενήργησε "κατά παραγγελίαν". Δηλαδή, ( κι αυτό μας δίνει το δικαίωμα να το υποθέσουμε το γεγονός πως δεν είχε πριν ενημερώσει καν τα μέλη του Δ.Σ. του Λιμενικού ταμείου) του είπαν πιθανώς, "φέρε ένα ψήφισμα για τα καρνάγια να το περάσουμε, να μη φανεί πως αδιαφορούμε"και τόκανε. Υποθετικά μιλάμε σ'αυτό, αλλά εκεί οδηγεί η απλή λογική.

1 σχόλιο:

  1. Aς μείνουμε στο ότι είχε καλή πρόθεση να κάνει κάτι για το θέμα έστω και βεβιασμένα κι ας προσθέσουμε την απειρία. Θέλουμε να πιστεύουμε πως στο μέλλον τέτοια ψηφίσματα θα είναι προϊόντα διαλόγου και συνετής σκέψης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή